Minulla on noin seitsemän vuoden ajan ollut tapana kirjoittaa ajatuksiani blogiin. Kyseessä on kuitenkin päiväkirjamainen ja salattu blogi, jota olen kutsunut jo hyvän aikaa roskablogiksi. Se on liian henkilökohtainen ja tylsä yleisön nähtäväksi, ja toisaalta tyyliltään liian kevyt syvällisille pohdinnoille. Pitkään olen kehitellyt päässäni tekstejä, joita haluaisin “kaikelle kansalle” julkistaa, mutta vasta nyt sain vihdoin aikaiseksi raapustaa ne ylös ja avata kanavan niille.

Aikomukseni sinetöityi viimeistään siinä vaiheessa, kun poikaystäväni päätti viime marraskuusta erota minusta. Ero muuttui heti seuraavana päivänä tauoksi, ja kun olimme yhdessä kantaneet muuttolaatikkomme erillemme ja sen jälkeen soitelleet tunnin WhatsApp-puheluita joka päivä, poikaystävä totesi, että ehkä tätä nyt voisi ennemmin kutsua etäsuhteeksi. “Ero” oli kuitenkin parasta, mitä meille on pitkään aikaan tapahtunut, ja se sai minut ottamaan loparit huonosta työpaikasta, perustamaan oman yrityksen, muuttamaan synnyinpaikkakunnalleni sukulaisteni läheisyyteen ja nyt lopulta perustamaan tämänkin blogin. Siksi, että kerrottuani blogiaikeistani poikaystävä totesi, että ”eihän sulla ole mitään mielipiteitä mistä kirjoittaa”. Tästä kimmastuneena päätin näyttää, että kyllä on. Painiskelin toki hetken aikaa sen kanssa, että oikeastaan minun pitäisi kertoa näitä asioita hänelle ihan puhumalla. Osa kuitenkin on jo moneen kertaan läpikäytyjä aiheita (mutta edelleen kiinnostavat itseäni ja haluan jankuttaa niistä muillekin), osa on naiivia naisten hömpötystä joka lähinnä kyllästyttäisi häntä, osa taas liian hankalia puhuttavaksi ja kaikki aiheita, joita haluaisin muidenkin ihmisten miettivän. Toivon avaavani teksteilläni keskusteluja – sekä hänen että muiden ihmisten kanssa.

Blogin aihe tulee olemaan kaikki asiat maan ja taivaan väliltä. Omia kiinnostuksenkohteita tällä hetkellä ovat ympäristöongelmat, yrittäjyys, liikunta, terve elämä sekä parisuhde. Omistan jokaisen kirjoituksen aina yhdelle aiheelle, esimerkiksi rakkaus, lapset, vegaanius, työnteko, laihduttaminen ja niin edelleen. Välillä saattaa tulla puhuttua ihan ajankohtaisistakin aiheista, mutta suurimmaksi osaksi aiheeni ovat ajattomia.

Merkinnät olen jakanut viiteen eri kategoriaan: elämä, ekoilu, seikkailut, viihde ja terveys. Seikkailu-kategoriaan menevät esimerkiksi raportit lomamatkoilta tai uusien asioiden kokeilut. Terveyden parantamisesta ja ylläpitämisestä olen tällä hetkellä innostunut, ja vaikka sen takia yritän kovasti vähentää tv:n katsomista, on tarinat kuitenkin lähellä sydäntä. Ekoilu on lähinnä valistamista varten, elämään taas mahtuu kaikki mikä ei muihin kategorioihin mene.

Blogin nimi on Kiertotie onneen. Olen itse ollut peruskoulusta vapauduttuani matkalla kohti onnen löytämistä, ja nyt alan olla jo lähellä. Toivoisin, että blogini auttaisi muitakin samalla matkalla olevia.